Home Vijesti SDP Velike Gorice objavio priopćenje vezano uz izvršenje Proračuna

SDP Velike Gorice objavio priopćenje vezano uz izvršenje Proračuna

O istome se raspravljalo na prošloj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice

PODIJELITE

Velikogorički SDP poslao je priopćenje vezano uz izvršenje Proračuna o čemu se raspravljalo na prošloj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice održanoj 28. svibnja.

Ivana Mlinar, predsjednica GO SDP Velika Gorica Ivo Jelušić, predsjednik Kluba vijećnika navode kako je iz izvršenja vidljivo da su prihodi bili manji za skoro 11 milijuna eura od planiranih te da je to trebalo biti uzeto u obzir još krajem prošle godine.

“Obveza je da se rebalans radi kada prihodi ili rashodi bitno odudaraju od planiranih veličina i rebalansom se trebaju uskladiti s tada već jasno očekivanim rezultatima. Iako je predlagateljima, odnosno gradskoj upravi bilo jasno da se neće ostvariti planirani prihodi, oni prihode u rebalansu još više povećavaju i to za 6,4 milijuna eura. Tako je u 2023. godini nakon rebalansa planirano “uprihodovati” 98.786.730 eura, a sad vidimo (mi nažalost tek sad – iz dokumenata o izvršenju Proračuna) da je realizirano manje od 88 milijuna, dakle manje nego što se planiralo i u izvornom Proračunu prije rebalansa! I umjesto da smanje planirane prihode, jer su vidjeli da se neće uspjeti realizirati, oni ih još i povećavaju!”, pišu u priopćenju.

Tvrde da se ovime radi o pogrešci struke ili nalogu te dodaju kako Zakon propisuje da se svi manjkovi ostvareni u prethodnim godinama moraju pokriti i ne mogu se više prebacivati u sljedeću proračunsku godinu.

Postavljaju pitanja o tome je su li to znali njihovi koalicijski partneri i vijećnici iz vladajuće stranke te što će gradska vlast napraviti na jesen ove godine.